Då och då  händer det något...

2007

Nu är vi i slutet på året..  
  

 Fackligt aktiva nätverket

Peter Friberg är moderat metallare som sedan början av 80-talet försökt verka för större utrymme för fackligt aktiva med moderata värderingar.
Friberg leder nätverket för fackligt aktiva i Skaraborg.


Ett moderat fackligt nätverk i Skaraborg…

Hej på er alla ute i Skaraborg, nu är det dags!
Som ni alla vet så består inte moderaterna bara av en massa rika direktörer utan är ett parti som har medlemmar med de mest skiftande yrken och intressen. Många av oss jobbar inom tex vården eller industrin, samt är medlemmar i något fackförbund och dess A-kassa.

En liten bakgrund.
Några av er kanske känner till min bakgrund inom den fackliga rörelsen och att jag redan 1985 gick i 1:a maj-tåget i Tidaholm med plakat mot kollektivanslutningen till sossarna och mycket annat. Sedan på 90-talet har jag haft och har fortfarande fackligt förtroendeuppdrag inom metall.
I valrörelsen 2006 visade partiet tydligt sin syn på facket och hur fackligt arbete bör bedrivas, och bland annat gick några ut med ett upprop. Bland de som skrev under detta var Jan Ericson i Ubbhult (numera riksdagsledamot) och utsedd av partistyrelsen att ansvara för moderaternas fackliga nätverk. Själv var jag en av de första att gå med i nätverket och har samtal med Jan lite då och då.

NU!
Nu hoppas jag att det finns ett antal medlemmar som vill vara med i ett nätverk här i Skaraborg. Är du med eller har varit med i någon fackförening, kanske har något fackligt uppdrag, eller bara har intresse av att sprida dina insikter och åsikter om facket – Ja kom då på vår första träff i skaraborgsmoderaternas fackliga nätverk.

Vi träffas onsdagen den 31 oktober kl. 18.30 på Skara stadshotell.

Välkommen!


Peter Friberg

Invigning av Amurlidens Privatläkarmottagning 13 okt. 2007

Äntligen har Tidaholmarna fått en fast läkare till säger Peter Friberg (m) när han tillsammans med Lars-Åke Carlsson (m) uppvaktade paret Per och Viola Svensson vid invigningen utav Privatläkarmottagningen Amurliden i Tidaholm.
Lars-Åke håller sitt invigningstal vid Amurliden Klocka 13.00 lördagen den 13:e oktober 2007 var det invigning av Privatläkarmottagningen Amurliden i Tidaholm.
Doktor Per Svensson och hans hustru Viola har tecknat avtal med Västra Götalandsregionen, så nu kan Tidaholmnarna välja fritt om de vill gå till vårdcentralen eller Amurliden. Avtalet innebär att det är samma låga avgift för patienten på båda platserna.
Invigningstalet sker här av Lars-Åke Carlsson (m) från Karlsborg.
Nu finns det valfrihet för patienterna i Tidaholm!
Lars-Åke, Per Svensson och Peter Friberg inne på Amurlidens Privatläkarmottagning i Tidaholm. Här ses Lars-Åke Carlsson, Per Svensson och Peter Friberg inne på Amurlidens Läkarmottagning.
Även Tidaholms kommun uppvaktade genom Michael Brisman (m). Alla tre var mycket nöjda över att satsningen nu äntligen kunnat ske och att Tidaholmarna nu får ännu en fast läkare i Tidaholm och till samma låga patientavgift som vårdcentralen har, tack vare avtalet med Västra Götalandsregionens Hälso- och sjukvårdsnämnd i Östra Skaraborg.

"Många politiker i Skaraborg för ut sina åsikter via nätet"

Peter Friberg, en av de som omnämns i artikeln "Om Skaraborgska politiker på Internet" i VGT.I en artikel i Västgöta-Tidningar berättas det om Skaraborgska politiker som använder Internet som medie för att nå ut till skaraborgarna.

Artikel publicerades 2007-07-30 på sidan 2 under rubriken "FOKUS" och var skriven utav Jens Fransson på VGT.
De verkar på olika politiska plattformar, men har det gemensamt att de är flitiga på Internet. En av dem är Peter Friberg personvald moderat metallare från Tidaholm med uppdrag på både kommunal- och regional nivå.
Läs artikel i PDF här!
700 KB
 

 Peter Friberg firade sin 50-års dag med Öppet Hus hemma

Den 20 juli var dagen för min 50:e födelsedag och det firades med Öppet Hus hemma i trädgården.
 
Peter Friberg, 50 år, med en del av alla de blommor och presenter som goda vänner kom med.Redan under nattendroppade de första grattis-mailen in i datorn, för att följas av flera mail, SMS, telefonsamtal och gratulationskort. Under hela dagen "droppade" det in många gäster som förgyllde dagen. Senare på kvällen hade  vi en mer familjär tillställning.

Ett jätte stort tack till alla er som gjorde min 50-års dag till en verklig högtidsdag!


Peter Friberg
Peter Friberg, 50 år, med en del av alla de blommor och presenter som goda vänner kom med.
Läs VB-artikeln här! 
340 KB text Andreas Carlson / Västgöta-Bladet
 

Linné Trädgården invigd på Botaniska i Göteborg

Invigningen utav den svenska Linné Trädgården på Botaniska i Göteborg var en trevlig tillställning den 30 Juni 2007.
Logotypen för Linné året 2007

Många var där...

Inbjudna gäster som skaparen utav själva utställningen och övriga som varit delaktiga, samt en den politiker fanns den stora skaran som ville vara med om invigningen.
Tilläggas kan för den som inte minns att denna svenska trädgård vann guldpriset 2007 i engelska Chelsea Flower Show.
 

Linnés ansikte vilar över trädgården
En vacker ansiktsbild på Carl von Linné vilar över den ena långsidan av utställningen.

Linné trädgården med grå slamfärg
Denna sida som visar slammad grå färg på trävirket.

Linné trädgården med Falu rödfärg
Denna sida som visar Falu rödfärg på trävirket.

Linné trädgården , Peter Friberg med vänner minglar efter invigningen
Minglar här tillsammans med moderata vänner från Regionfullmäktige efter invigningen.
Linda Bergman, Mia och Johan Fält, Hans Rothenberg, Jan och Jane Johansson Bredin och jag själv (Peter Friberg).

Läs gärna mer: Klicka här!
 

Kommunala rikskonferensen i Örebro

Den moderata kommunala rikskonferensen i Örebro som ägde rum 9-10 mars  2007 var en mycket välbesökt tillställning där närmare 1800 moderater och 300 medierepresentanter och utställare deltog.
Skaraborg var en av de största delegationerna på KomRiks.


Kommunala rikskonferensen är en tvådagarsträff för förtroendevalda moderater i hela landet. I det stora urvalet av seminarier gavs tillfälle att diskutera och utveckla kunskaperna om den moderata politiken.

Peter Friberg minglar med Jennie Mörk under fredagskvällen.För många var det förstagången man besökte konferensen och för andra, som jag själv, så var det ett återkommande inspirationstillfälle med en möjlighet att träffa våra centrala företrädare.

Årets seminariepass under konferens var för min del huvudsakligen vikt åt sjukvårdsfrågor eftersom jag numera även har uppdrag inom Västra Götalandsregionen.
Viktigaste inslaget i rikskonferensen är nog ändå - i alla fall för en del - fredagens stora mingel och buffé. Långt in på småtimmarna varade festligheterna som utgjorde ett ypperligt tillfälle att nätverka på ett avslappnat sätt.


Bild: Peter Friberg minglar här tillsammans med Jennie Mörk under fredagskvällen.

Moderat metallare på TV4

I ett inslag från TV4 på lördagskvällen den 24 februari kl.19.oo kunde man se Peter Friberg - moderat metallare uttala sig om fackets stöd till sossarna.

Peter Friberg på TV4 - Klicka här!

Klipp från TV4 - Klicka här
Peter Friberg är förtroendevald medlem i IF Metall och
aktiv moderat, boende i Tidaholm.

 Moderat terminsstart på Helliden

Moderat terminsstart på Helliden

Under söndagseftermiddagen den 14 januari 2007 hade tidaholmsmoderaterna sitt första möte för året på Hellidens folkhögskola. Ett 40-tal medlemmar och övriga intresserade hade trotsat stormen för en stunds politisk information och underhållning.

Skolans rektor Klas Sjögren hälsade välkommen och Kerstin Sjögren berättade om förskolan Skogsnallarna, som har sin verksamhet på Helliden, en barngrupp som vistas mycket utomhus, vilket är bra för hälsan. Peter Friberg presenterade sedan alla närvarande, som hade uppdrag i kommunen.

Härefter gav Lars Elinderson, Falköping, en redogörelse för riksdagsarbetet under den nya majoriteten. Moderaterna ökade från 55 till 97 mandat i valet och sedan flera riksdagsledamöter valt regeringen eller kommunen istället för riksdagen var det stora flertalet nya. Sedan tog Marie-Louise Svensson, Nossebro, över och beskrev arbetet i sin kommun Essunga, där hon är ordförande i utbildningsnämnden. Hon är också ledare för det nätverk som organiserar de moderata kvinnorna i Skaraborg och hon betonade vikten av att engagera kvinnor i politiken och då nödvändigtvis inte bara i de ”mjuka” nämnderna.

Efter en god måltid blev det musikalisk frågesport under Lars Hjerténs ledning och med Marie-Louise vid pianot. Hon är till yrket organist och spelar också revy i Nossebro varje år, där hon sköter musiken. Till sist informerade Peter Friberg om kommande aktiviteter i föreningen och tackade alla som medverkat till en trivsam eftermiddag.

Gruppbild med Robert Larsson, Lars Hjertén, Marie-Louise Svensson, Lars Elinderson och Peter Friberg
Gruppbild: Robert Larsson, (ung ny medlem), Lars Hjertén,
Marie-Louise Svensson (Nossebro), Lars Elinderson (riksdagsledamot) och Peter Friberg.