Det har  hänt något i år med...

2009

Årets aktiviteter har fyllts efterhand..
 

Invigning av Junior SM i Boxning

Peter Friberg (m) inviger Junior- och ungdoms SM i Boxning i TidaholmNär TIFA Boxningsklubb arrangerade Junior- och ungdoms SM i Boxning i december fick jag nöjet att inviga galan.

Så på fredagskvällen den 4 december talade jag om hur viktigt det är med idrottsföreningar i allmänhet och om det fantastiska arbete som TIFA gör i Tidaholm med att ta hand om ungdomar.
Boxning som idrott skapar individer med egen känsla och harmoni, för utan detta kan de inte boxas bra. Tidaholms kommun har även använt klubben för att hjälpa ungdomar "på glid" att komma till självinsikt och för att meningsfullhet.

Nästa år då Tidaholm firar 100 år som Stad, då firar TIFA 50 år som boxningsklubb!

Med en rak höger och ett slag på GongGongen så var boxningsgalan invigd.

<---
Peter Friberg (m) står i boxningsringen för att inviga Junior- och ungdoms SM i Boxning i Tidaholm

Demokratitorg för gymnasieelever i Tidaholm

Onsdagen den 2:e december var det ett Demokratitorg för gymnasieeleverna på Rudbecksgymnasiet i Tidaholm. Det var cirka 50 intresserade ungdomar i årskurs 2 som fick träffa ett antal politiker från Västra Götalandsregionen för att samtala om ett antal viktiga ämnen.

Eleverna fick vandra runt bland fem stationer, vilka bland annat handlade om kommunikationer/Västtrafik, Hälsa och livsstil, kultur.
Personligen hade jag samtalen om kommunikationer/Västtrafik och det fanns både ”ris och ros”, exempelvis så var man mycket irriterad över de dåliga förbindelserna både inom Tidaholm (skoltrafiken) och kvällsturer mellan Tidaholm och Skövde.
Till det positiva framfördes sådant som fritidskortet och i viss mån även ”Regionen Runt”. Hemsidan Vasttrafik.se var väl känd bland ungdomarna.

Peter Friberg samtalar med elever på Demokratitorget i Tidaholm

Peter Friberg samtalar med elever på Demokratitorget i Tidaholm

Ett stort tack till alla trevliga och samtalsglada ungdomar!
Peter Friberg

Västsvensk kommunalkonferens i Borås

Under helgen den 6-7 november var det en moderat västsvensk kommunalkonferens i Borås. Det fanns såväl allmänna konferensprogrampunkter som ett stort antal seminarier att välja mellan.

Frågor som fanns på programmet var miljö- och ekonomiskpolitik, politiska organisationer, personval, fildelning, sjukvården och mycket annat.
På kvällen var det 100-års jubileum för moderaterna i Södra Älvsborg och många olika medaljer delades ut, bla så utdelades det två stycken Gösta Bohman medaljer :-)

Peter Friberg och Fru Edvardsson på Västsvensk kommunalkonferens i Borås
Peter Friberg och Fru Edvardsson på Västsvensk kommunalkonferens i Borås

Ingrid A Jarlson och Peter Friberg på Västsvensk kommunalkonferens i Borås
Ingrid A Jarlson och Peter Friberg på Västsvensk kommunalkonferens i Borås

Cecilia Widegren pratar personval på Västsvensk kommunalkonferens i Borås
Cecilia Widegren pratar personval på Västsvensk kommunalkonferens i Borås

Ombudsmännen Anders G och Joachim Grunden flankerar Peter Friberg på Västsvensk kommunalkonferens i Borås
Ombudsmännen Anders G och Joachim Grunden flankerar
Peter Friberg på Västsvensk kommunalkonferens i Borås
 

Just Dance - Tidaholms eget Let's dance

Vecka 44 bestod i att träna och memorera alla steg och rörelser i rätt ordning,
 samt att utföra dem också i takt med musiken :)
Just Dance i Tidaholm, officiell affisch med Helen och Peter Ett stort tack till min partner Helen Sandin som lyckades få mig "dansant"....
I fredags den 30 oktober var det SHOW!
Domare var Dermot Clemenger och Charlotte Sinclair, båda kända från TV4's Let's Dance.
Det har varit en fantastisk resa att få ha varit med i Just Dance. Judith som äger Dansverkstan har  verkligen slitet för att få allt att klaffa. Vi som dansade var tio så kallade tidaholmsprofiler... och hade fått varsin personlig danstränare / partner under sex dagar.
Vi som deltog var:
Curt B Gustavsson (S kommunalråd), Peter Friberg (M), Lisbeth Göthberg (skolchef), Magnus Sundén (näringslivschef), Tomas Kullsvik (polischef), Claes Rydholm (Västgöta-Bladet), Petra Vulevity (företagare), Åsa Johansson (gymnastiklärare), Patrik Löfborg (gymnastiklärare), Gitte Falk (Kulturskolan).

Alla deltagarna i JUST DANCE i Tidaholm 30 oktober 2009

Några filmklipp


 

Medlemmarnas rådgivande provval

Under veckorna 42 och 43 har moderaterna i skaraborg ett rådgivande provval till Riksdagen och Västra Götalands regionen.

Du som är medlem kommer att få ett brev hur du går tillväga för att provvalsrösta. Ett sätt är att rösta på nätet på www.provval.moderatvg.se och använda den kod du får i brevet.

Jag kandiderar till båda listorna och hoppas medlemmarna ger mig sitt stöd. När provvalet är sammanräknat kommer nomineringskommitén att lämna förslag till nomineringstämman som sker den 28 november på Billingehus i Skövde.

Se min enkla valfilm på youtube:

Med hopp om jag är din kandidat.
Peter Friberg

Bussuppror efter samråd med Vägverket om ny hållplats

Onsdag den 16 september hade Vägverket ett samråd med boende och sakägare i Madängsholm angående planerna att bygga en ny hållplats ute vid väg 193 istället för den som är inne byn.

Många var där för att ställa frågor och att försöka få några svar... Dessvärre så var huvudsakägaren Väst Trafik förhindrad pga sjukdom att medverka.
Personligen hade jag ett antal frågor och åsikter, samt lovade att inkomma med en interpellation till Kommunfullmäktige den 28 september.

Läs gärna artiklarna i PDF från Västgöta-Bladet här.    18 sept   19 sept

Att ta steget... Just Dance 30 oktober 2009

Då var det offentliggjort i dagens Västgöta-Blad .

Det var ju varit känt en tid att Judith Martinez Åkesson på Dansverkstan skall anordna danstävlingen Just Dance på Folket Park i Tidaholm den 30 oktober 2009.

För några veckor sedan var det en artikel som beskrev i korthet hur det går till och det är tio "kända tidaholmsprofiler" som skall vara med, och idag presenterades de två första paren och det var Petra Vulevity och undertecknad...

Helen Sandin och Peter Friberg utgör ett av de tio paren i Just Dance i Tidaholm

Min danspartner och instruktör är Helen Sandin, vi skall försöka träna ihop ett underhållande dansnummer och om inte annat så är det förhoppningsvis roande för åskådare, vänner och övriga som vill ha en trevlig stund .

Under ytterligare fyra lördagar framöver kommer resterade åtta par att presenteras, för den som inte kan vänta på deras namn så går det studera artikeln som var i VB den 5 september...

Vi möts den 30 oktober på Folkets Park! Biljetter till Just Dance köps hos Dansverkstan!
 
Just Dance,
Peter
VB 5 sept i PDF VB 12 sept i PDF

Öppet hus på Vårdcentralen Tändstickan i Tidaholm

Vårdcentralen Tändstickan i Tidaholm hade Öppet Hus den 22 augusti och tillströmningen var stor från allmänheten för att få se lite bakom kulisserna.

Bland annat var det tipspromenad, mini seminarier och fråga doktornpanel. Givetvis bjuds det på fika till alla besökarna och möjlighet att informera sig om allt som kan röra en vårdcentral, vilket är viktigt när man skall välja inför vårdvalsreformen.

Peter Friberg (sjukvårdspolitiker) satt med i Fråga Doktorn panelen på Vårdcentralen i Tidaholm.
Peter Friberg satt med i Fråga Doktorn panelen på Vårdcentralen i Tidaholm.

Det var en trevlig dag som uppskattades utav alla besökarna.
Läs gärna pressklippet från Västgöta-Bladet (PDF 0,9 MB)
 

Facket / SAP eller fria fackföreningar

Då var samtalet i Studio Ett från SR P1 om facklig politisk samverkan avklarad.
Onsdag 8 april 2009 på Röda Rummet i Stockholm, granne med LO-Borgen.

Under närmare 30 minuter var det ett samtal som leddes utav programledaren John Chrispinsson med anledning av att Wanja Lundby-Wedin fortsätter som LO’s ordförande och en av hennes viktigaste uppgifter är det som kallas facklig-politisk samverkan, samarbetet mellan LO och Socialdemokraterna. Varför finns det? Ska det fortsätta? Ska facket inte samarbeta med många partier?

I programmet medverkade Christer Fridén, korrespondent, Maryam Yazdanfar (S) riksdagsledamot, Gerd Liv-Valla (på radio länk), fd LO ordförande Norge, Ulla Lindqvist, vice ordförande LO och Peter Friberg (M) och metallare.

Studio Ett samtal på Röda Rummet i Stockholm om Fackli Politisk samverkan

Ulla Lindqvist, Peter Friberg, John Chrispinsson och Maryam Yazdanafar

Att LO och SAP vill ha monopol på alla arbetare blev väl ganska tydligt och de har svårt att förstå att alla vi som är medlemmar som röstar på något annat inte tycker att det är rätt att facket är ett med SAP.Wanja Lundby-Wedin fortsätter som LO’s ordförande och en av hennes viktigaste uppgifter är det som kallas facklig-politisk samverkan, samarbetet mellan LO och Socialdemokraterna. Varför finns det? Ska det fortsätta? Ska facket inte samarbeta med många partier?

Läser man Dagens Arbete så är det tydligt vad man tycker om "fienden" och man struntar i den kraft som finns i medlemskåren om man frånser partipolitiken.

Jag trodde i min enfald att facket var till för alla medlemmar oavsett partitillhörighet och inte var ett redskap för socialdemokraterna! Eller måste man starta flera fackföreningar beroende på partifärg? Vem skall då ha rätten till "kollektivavtalet? Hur många fackförbund skall då avtal med arbetsgivaren om villkoren på arbetsplatsen?

Det skall bli intressant och få se responsen på inslaget i Studio Ett.

Vill du lyssna på programmet så ligger det här på hemsidan i MP3, 11,5 MB.

Kampen går vidare, Peter

Folkmord angår oss alla!        Förintelsedagen 2009
Förintelsens minnesdagUnder söndags eftermiddagen (25 januari) har den årliga Manifestationen om förintelsen varit och de senaste åren har vi i arbetsgruppen riktat in oss på mer aktuella folkmord än de som var under andra världskriget, även om det inte får förglömmas.

Förra året handlade det om Chile och årets huvudinriktning var Rwanda. Det är bara 15 år sedan som ett gigantiskt folkmord skedde där och under 100 dagar mördades 930 000 personer!

 
Jan-Åke Kjellberg pratar om SydafrikaProgrammet inleddes med att Jan-Åke Kjellberg berättade om sitt tidigare uppdrag med att
bygga upp polisen i Syd Afrika efter frigörelsen och det var en mycket intressant redogörelse om hur det har varit och är nu.

Fika efter filmen Hotel Rwanda
Huvudtemat Rwanda beskrevs genom att filmen Hotel Rwanda visades och det var en skildring som inte l
ämnade någon oberörd. Efter filmen var det lite "mingel" vid en kaffestund för att samtala om det man hört och sett.

Kvällen avslutades med ett fackeltåg genom staden till Tidaholms kyrka och en utställning om folkmord, utställningen skedde i levande ljus och till mjukt framförd pianomusik.

 


 2009 Affischen om förintelsen / folkmord i Rwanda

Peter Friberg och Glenn ser på utställningen i kyrkan
 

Mannisfestions marsch från Saga Teatern, Peter Friberg bär den svenska fanan
 
Mannsifestation utanför kyrkan

Det enda tråkiga denna dag var att uppslutningen inte var så stor som den har varit tidigare år. Det är synd att inte folk engagerar sig mer i det viktiga som sker runt om i världen, folkmord sker fortfarande runt omkring oss i världen och det måste vi agera mot.

Ordförandefokus - konferens i Jönköping
Det är lördagen den 24 januari en småkall dag och jag har just varit på "Ordförandefokus" en moderat konferens på Elmia i Jönköping.

Samtal med Fredrik ReinfeldtPeter Friberg talar med Claes Mårtén från muf
Moderata föreningsledare från hela landet samlas, minglar, konfererar och lär sig nya saker, samt får lite färskt fokus inför EU-valet i år och nästa års stora svenska val.
Jag är visserligen inte ordförande i Tidaholm, men fick hoppa in som stand in då vår egen ordförande hade fått förhinder.


Det fanns möjlighet att prata med valda delar utav partiledningen som tex  partiledaren Fredrik Reinfeldt.
Många möten och samtal blev det, samt ett eller annat trivsamt inslag som "Galen Konsult".

Utbildningar och data Samtalsgrupper och mingel
Utbildningar och mer data samtal Fredrik Reinfeldt i heta stolen