Det händer  något i år med...

2013

Årets aktiviteter kommer att fyllas efterhand..

Höstkampanj med MQ och träff med ungdomar

Under Skyltsöndagen, 1 december 2013 kampanjade vi i Tidaholm tillsammans med Moderatkvinnorna (MQ) på Gamla Torget.
MQ och tidaholms kampanj under skyltsöndagen 2013 Vi bjöd givetvis på pepparkakor och varm glögg till alla som besökte oss i vårt kampanjtält.

Vi ställde även några enkla frågor till dem som besökte oss, vilket genast ledde till intressanta samtal om både lokala som riksdags gällande frågor.

En riktigt bra kampanjdag!

Annons ungdomsfika med Tidaholmsmoderaterna, Peter Friberg Ett försök att träffa på ungdomar och unga vuxna i Tidaholm för att få höra deras värderingar och funderingar.

Även om det inte kom så många denna första gång så var det trevliga samtal på Julius och vi avser att återkomma under 2014 med fler tillfällen.

Rösta i moderaternas provval inför nomineringsstämmorna.

Nu har moderaterna provval inför valet 2014 och både medlemmar och allmänheten får var vara med och rösta i det. Alla medlemmar har fåt ett brev med en personlig kod för att välja sin fem "favoriter".

moderaterna provval inför 2012

För dig som ännu inte är medlem

De flesta förbund och flera kommuner bjuder även in allmänheten att rösta i provvalet. Koderna distribueras via sms, så för att kunna rösta behöver du en mobiltelefon. Det kostar ingenting utöver din vanliga SMS-taxa att vara med.
Skicka ett sms med ordet PROVVAL till nummer 71120 så får du inom kort en kod i retur. Mata sedan in din kod genom att välja ”Logga in” eller ”Till röstningen” överst på sidan.

När du är inloggad får du välja var du vill rösta. Du kan bara rösta i ett val på varje nivå (riksdag, region/landsting och kommun) från samma mobilnummer.
Du finner min kandidatsida på: http://www.provval.moderatvg.se/kandidat/id/100357/Peter_Friberg

Peter Friberg, kandidatsida inför provvalet 2014

Jag hoppas på ditt stöd :-)
Peter Friberg, din personlige politiker

 

Sommar, sol och politiskt ”ko-släpp” i Almedalen 2013.

De vardagliga politiska aktiviteterna avtog efter midsommaren och sedan var det dags för Almedalsveckan eller vad vissa kallar det ”politikernas ko-släpp”, och visst kan det i media speglas som bara ett avslappnat Roséparty…

För egen del så var det fjärde året i rad som jag är där och njuter av enkelheten att träffa nya intressanta personer och utöka mitt politiska nätverk. Bland annat så knöt jag kontakt med Camilla Littorin som är verksamhetschef på Destination Jönköping och vi skall träffas efter semestern för att se hur vi gemensamt kan utveckla våra områden. Det skall bli mycket intressant.

Moderaternas dag i Almedalen 2103

Det har rapporterats om hur Almedalsveckan sväller år från år och nu var det rekord igen med över 2300 olika aktiviteter. Det går givetvis inte att hinna med allt utan det blir att plocka russinen ur kakan och det var inte lätt. Skövde Högskola hade ett spännande seminarium om ungdomar, sociala media och utveckling, och även där knöts kontakter vilka förhoppningsvis kan komma Tidaholms kommun till nytta.

Utav alla de seminarier som jag besökte kan väl även nämnas byggbolaget PEAB, vilka berättade om sina satsningar på ungdomslägenheter. Fick även ett samtal med deras VD om hur de ser på att satsa i Tidaholm…

Därutöver var det ett antal seminarier om sjukvård, kommunutveckling, företagsutveckling ihop med kommunerna och skolväsendet, Public Service, Västsvenska Handelskammaren retorikkunskap och mycket mycket mer…

Samtal hos Almeda om IT-stragegier i skolan  Samtal om hur viktigt det är att företagen och kommunerna jobbar ihop med utbildningar

Under onsdagen (moderaternas dag) var Fredrik Reinfeldts tal den självklara höjdpunkten. Fredriks tal fick högst betyg av alla media under veckan!!!

Strax dag för Fredrik Reinfeldt i Almedalen 2013

Tillsammans med Moderaterna i Västsverige gjorde vi en morgonkampanj för vår kandidat, Cecilie Tenfjord-Toftby, inför EU-valet nästa år i maj.

Moderaterna i väst kampanjar för EU-kandidaten Cecilie Tenfjord-Toftby i Almedalen 2013

Under veckan hann jag även med att träffa några gotländska entreprenörer och en av dem var VD´n för Gotland Whisky. Törs jag säga att det vara trevligt…

Sen middag på Joda Bar i Visby med Michale Nimstad, Gudrun Brisman och Anna T, samt Peter Friberg

Självklart fylldes kvällarna av olika mingel där fler kontakter knöts under trevliga former. Mycket av det som hände under veckan lades ut på Twitter- och Facebookskonton.

Karin Olofssson, Peter Friberg, annica Snäll, Ove Jansson och Göran Olofsson i almedalen 2013

Kan tilläggas att utöver mig själv så var att makarna Olofsson (MP), Annica Snäll (Skövde Högskola) och Ove Jansson (Vision) där.

Vill du veta mer om Almedalsveckan eller om mig, så kontakta mig gärna.

 

Bra arbetsstämma i Skaraborg

Idag (27 april) har Skaraborgsmoderaternas arbetsstämma 2013 genomförts på Rosers Salonger i Skara och det var idel god samtalston trots olika ingångspunkter när vi beslutade om de olika propositionerna och motionerna.

skaraborgsmoderaternas arbetsstämma på Rosers Salonger 27 april 2013

Vi debatterade allt ifrån infrastrukturen i Skaraborg till momsen på turistnäringen, och motionen om försvaret var den som hade flest uppe i talarstolen.

Peter Fribergs debatterar bl.a. försvarsfrågor och turistmoms under arbetsstämman i Skara

Personligen var jag uppe debatterade i försvarsfrågan och turistmomsen till förmån för motionärerna och vår linje vann gehör på stämman.

Nu kör vi på mot valseger 2014!
 

Vårkampanj i Tidaholm

Ett antal Tidaholmsmoderater kampanjade på det soliga Gamla Torget i Tidaholm under lördagen den 20 april, samtidigt som "Upptäck Tidaholm"-aktiviteten.

Bland annat delade vi ut kortlekar och andra nyttiga "give a ways" och självklart bjöd vi på lite godis.
Det är trevligt och nyttigt att vara ute bland våra medborgare och höra vad de anser om olika sakfrågor, och vi värvade även nya medlemmar :-)

Vi återkommer på onsdag igen!
På bilden från vänster; Peter Friberg och Johan Liljegrahn.

Vårkampanj i Tidaholm 20 april, Peter Friberg och Johan Liljegrahn
Peter Friberg och Johan Liljegrahn kampanjar på Gamla Torget i Tidaholm
 

Besök på Folktandvårdens verksamheter

Den här veckan har delar av Moderata Primärvård och Tandvårdsgruppen besökt Folktandvården. Besöket är en del i det politikutvecklingsarbete som pågår inom Regionfullmäktigegruppen.

På schemat stod besök på Simukliniken på Odontologen där studenter får göra behandling på dockor och i nästa steg på patienter, studiebesök på Folktandvården Olskroken och föredrag om ekonomi, FoUU, Allmän- och specialisttandvård prislista och barn- och äldretandvård.
En mycket lärorik dag!

Deltog gjorde: Johan Wiktorsson, Krister Stensson, Linn Brandström, Yvonne van der Heijde Klinikchef, Kristina Wilhemsson, Marith Hesse och Peter Friberg.

Besök på Folktandvården och Odontologen i Göteborg, där det utbildas bl.a. tandläkare
Bilden visar en träningsdocka på tandvårdsutbildningen
 

Sverigemötet 2013 i Karlstad - Moderaterna

Det har varit inspirerande och trevliga dagar under veckoslutet (14-16 mars) i Karlstad när över 2000 moderater samlades för att bland annat samtala om vårt kommande handlingsprogram, och politik i allmänhet.

Fredrik Reinfeldt, Peter Friberg, Charlotte Nordström och Anders Borg minglar under Sverigemötet 2013
Fredrik Reinfeldt, Peter Friberg, Charlotte Nordström och Anders Borg minglar
och samtalar om moderat politik ur ett skaraborgskt perspektiv...
.

Under dessa dagar i Karlstad träffade moderata kommun-, landstings- riksdags-, och EU-politiker för att samtal om vårt kommande handlingsprogram, samt för att inspireras av varandras verksamheter runt om i landet.

Förutsättningarna är olika beroende på var i landet och på vilken nivå vi verkar, samt om vi befinner oss i majoritet eller i opposition...
Självklar tär det ett bra tillfälle att möte gamla vänner från landet runt :-)

Här diskuteras framtidsförslag för hela Sverige
Framtidsförslag för hela Sverige - ny moderat politik inför 2014

Förenklingar av regelsystemen för att underlätta för de som är i "utanförskapet"
Förenklingar av regelsystemen för att underlätta för de som är i "utanförskapet"

Håkan Jansson (Mullsjö) och Lars Hjertén i samspråk
Håkan Jansson (Mullsjö) och Lars Hjertén (Tidaholm) i samspråk
 

Debatterade snöröjningen i Tidaholm i Kommunfullmäktige den 28 januari 2013

Peter Friberg debatterade snöröjningen i Tidaholm
Se gärna debatten på Tidaholms kommuns hemsida, punkt 6.
 

MVG-Samverkanstämma 2013 på Stenungsbaden

Lördagen den 28 februari höll moderaterna i Västra Götaland sin stämma på Stenungsbaden och där behandlades allt ifrån den kommande valrörelsen 2014, infrastruktur i Västsverige och EU-valet, utöver de sedvanliga förhandlingarna..
 

Peter Friberg på MVG-stämma 2013

Här lyssnar Bill Malm och Peter Friberg på en intressant föredragning om Västsveriges infrastruktur
 

Cecilie Tenfjord-Toftby vår EU-kandidat inför 2014

Cecilie Tenfjord-Toftby presenterar sig och utsågs senare till vår Västsveriges huvudkandidat inför  EU-valet 2014