Jag åker polisbil...


Studiebesök hos polisen!

Peter och  polisen Ulf Andersson
Peter Friberg (m) åkte polisbil!

Under lördagskvällen den 23 juni 2001 fram till söndag morgon åkte den moderata politikern Peter Friberg med i en av Tidaholmspolisens radiobilar. Detta för att få ta del i polisen arbete på fältet och en djupare insikt i närpolisarbetet.

- Det var mycket givande att få vara med i verkligheten och ta del i polisens breda arbetsområde och hur smidiga de tjänstgörande poliserna var vid de olika händelserna, säger Peter Friberg.

Under kvällen/natten fick Peter ta del i olika händelser som sker i polisens dagliga arbete t.ex. som att kontrollera fordon med olika brister, besöka lägenheter där grannar har ringt och klagat på störande ljudvolymer. Det fanns även händelser av akut karaktär som när det blev larm om ett större bråk i Falköping och det begärdes assistans från kollegorna.

- Att som politiker få möjligheten att vara med, se och höra hur våra verksamma närpoliser fundera och agerar var oerhört nyttigt, fortsätter Peter Friberg.
- Jag vill rikta ett tack de poliser som jag fick "tjänstgöra" med, tillägger Peter.

Peter Friberg är utöver de kommunala uppdragen även ordförande i Skaraborgs moderata Löntagarråd. Under rådet finns nätverken vård, skola och polis, vilka syftar till att vara kontaktytor för dem som jobbar eller har intresse i dessa arbetsområde.
Inför årets länsförbundsstämma ingick Peter i den projektgrupp som lade upp riktlinjerna för temat "trygghet", där bl.a. vikten utav Närpolisen har en väsentlig del.

Ovanstående är från pressreleasen.
Mer information om löntagarrådet och nätverken finns på:
www.skaraborg.moderat.s